Terug

Volg Hart van Nederland

Lange files door Pinksterweekeind: 'Ga na de spits rijden'

nieuws

26 mei 2023, 14:21

De Nederlandse snelwegen stromen vrijdag weer vol met vakantiegangers die een zonnig Pinkerweekeind weg willen. Vrijdagmiddag rond 16.30 uur staat er al meer dan 900 kilometer file volgens de ANWB. "Wacht even met rijden."

De hoeveelheid files is meer dan de ongeveer 700 kilometer waar de ANWB rekening mee had gehouden, laat de verkeersinformatiedienst weten. Vooral op de A2 van Utrecht naar het zuiden is het druk, net als in Brabant, op de A28 en bij de Afsluitdijk.

Beste na de spits rijden

"Veel mensen gaan naar Friesland met de Pinksterdagen", ziet Heleen de Geest van de ANWB. Ze verwacht dat het vrijdagmiddag alleen nog maar drukker wordt op de weg. "Aan het einde van de middag gaat het richting Zeeland wat drukker worden. Dat komt voornamelijk door Duitsers die eerst voor files in de grensstreken zorgen en dat schuift dan langzaam op."

De ANWB raadt aan rekening te houden met extra reistijd. "Als je zelf een weekeind weggaat, kun je het beste na de spits gaan rijden", adviseert De Geest. De ANWB verwacht tegen 18.30 uur weer normale drukte op de wegen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.