Terug

Volg Hart van Nederland

Noodbrug over A12 bij Zoetermeer ligt op plek, weg zaterdag weer open

nieuws

30 dec 2022, 16:50

Het brugdeel van de Nelson Mandelabrug boven de snelweg A12 bij Zoetermeer is succesvol vervangen door een noodbrug, meldt de gemeente Zoetermeer. De snelweg A12 zal uiterlijk oudejaarsdag om 08.00 uur weer opengaan voor verkeer in beide richtingen. De weg was sinds afgelopen dinsdagavond afgesloten in beide richtingen.

De Zoetermeerse wethouder Marijke van der Meer spreekt van een belangrijke stap om de brug veilig te maken. "Maar we zijn er nog niet. De komende weken moet er nog hard gewerkt worden voor de brug weer open kan." Als alles veilig is kunnen fietsers, voetgangers en andere gebruikers van de brug en de stations op 15 januari weer van de brug gebruikmaken.

Weg verstevigd

Het brugdeel boven de snelweg, dat ongeveer 800 ton weegt, werd donderdag opgetild en naar de zijkant van de weg vervoerd door twee speciale voertuigen met samen 160 wielen eronder. Om zoveel gewicht te kunnen dragen moest de A12 worden verstevigd.

Begin december sloot Zoetermeer de burg abrupt vanwege mogelijk instortingsgevaar, zo bleek na twee onderzoeken naar scheuren in de constructie. De Nelson Mandelabrug is een belangrijke verbinding voor de stad Zoetermeer en de enige manier om onder meer op treinstation Zoetermeer te komen. Behalve de A12 gaan ook een spoortraject en de RandstadRail onder de brug door. Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.