Terug

Volg Hart van Nederland

Storing op het spoor rond Amsterdam opgelost, treinverkeer weer opgestart

nieuws

5 juni 2023, 06:52

De storing van het treinverkeer rond Amsterdam is verholpen, meldt een woordvoerder van de NS. Vanaf 09.00 uur gaan in die regio weer treinen rijden. Reizigers moeten de rest van de ochtend wel rekening houden met verstoringen op het spoor rond de hoofdstad.

Volgens de woordvoerder rijden de treinen in de rest van het land al zoveel mogelijk volgens dienstregeling. Wel kan het zijn dat sommige treinen wat korter zijn dan anders of minder schoon, aldus de NS. "We vinden het heel erg vervelend voor alle reizigers", zegt de woordvoerder. "Dit is niet wat reizigers normaal mogen verwachten."

Hardnekkige storing

Vanaf zondagavond zat spoorbeheerder ProRail met een hardnekkige storing in de maag. Door de storing reden er geen treinen van en naar Amsterdam. Ook had het internationale treinverkeer heeft last van het probleem.

Om reizigers te behoeden voor flinke vertragingen werd er opgeroepen om niet naar Amsterdam te komen. Het advies werd gegeven om alternatief vervoer te regelen of thuis te werken.

De storing op de verkeersleidingspost in Amsterdam ontstond zondag aan het einde van de middag en was korte tijd verholpen, maar keerde in de avond terug. Daardoor reden er een groot deel van de avond en de hele nacht geen treinen van en naar Amsterdam en station Schiphol Airport. Ook was er 's nachts vanwege de storing in Amsterdam geen treinverkeer mogelijk van en naar Utrecht Centraal.

Slapen in noodopvang

Voor zo'n honderd treinreizigers die door de treinstoring 's nachts op Utrecht Centraal strandden, werd nachtopvang geregeld in de nabijgelegen Jaarbeurs.

In Amsterdam moesten enkele honderden bezoekers van een concert van Harry Styles in de Johan Cruijff ArenA na afloop van dat concert urenlang wachten op alternatief vervoer naar huis. Zij konden tijdens dat wachten terecht in de Ziggo Dome. Zo'n 150 mensen hebben daar gebruik van gemaakt.

Ziggo Dome vangt honderden concertgangers Harry Styles op na treinstoring
0:54
Ziggo Dome vangt honderden concertgangers Harry Styles op na treinstoring

Rond de Bijlmer stond het autoverkeer van 23.00 tot 01.30 muurvast. Door de storing werden veel mensen opgehaald door familie of vrienden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.