Terug

Volg Hart van Nederland

New York Pizza slachtoffer van datalek: miljoenen klantgegevens buitgemaakt

New York Pizza slachtoffer van datalek: miljoenen klantgegevens buitgemaakt

nieuws

2 juni 2021, 23:13

New York Pizza waarschuwt zijn klanten voor phishingmails die in omloop zijn. De keten is slachtoffer geworden van een hack waarbij klantgegevens zijn buitgemaakt. Dan gaat het onder andere om namen, bezorgadressen, mailadressen, telefoonnummers, welke pizza's zijn besteld en wachtwoorden.

Een paar dagen terug ontving New York Pizza enkele mails van een hacker die beweerde dat hij een grote hoeveelheid klantgegevens had ontvreemd. Hij dreigde deze gegevens te publiceren of te verkopen. De fastfoodketen stelde na eigen onderzoek vast dat de hacker toegang had tot de database van het bedrijf, waarna de keten melding maakte van het datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Ook is aangifte gedaan.

Geen bank- of creditcardgegevens

Ondertussen is een mail in omloop afkomstig van afzender ‘noreply@newyorkpizza.nl'. De keten waarschuwt klanten niet op de mails te reageren. Ook zou het mogelijk zijn dat klanten worden gebeld.

In de databases van New York Pizza staan volgens het bedrijf geen bankrekeningnummers of creditcardgegevens van klanten. Wie een account heeft bij New York Pizza wordt geadviseerd om het wachtwoord te wijzigen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.