Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlandse reddingswerkers zoeken voor de laatste keer naar overlevenden in Turkije

Nederlandse reddingswerkers zoeken voor de laatste keer naar overlevenden in Turkije

nieuws

12 feb 2023, 09:33

Het is de laatste dag van het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR in het Turkse Hatay. De reddingswerkers zullen nog een uiterste poging doen om overlevenden te vinden en te bevrijden uit het puin. Maandag wordt het basiskamp afgebroken en dragen ze de werkzaamheden over aan andere teams.

In een zondagochtend vroeg op Twitter geplaatste videoboodschap liet een woordvoerder van het team zien dat twee reddingsgroepen bezig waren met de voorbereidingen voor de laatste dag om te zoeken. "We gaan nog een uiterste poging doen in de buitengebieden om te kijken of we daar nog overlevenden gaan vinden, hoe minimaal die kans eigenlijk enkele dagen ook al is", zegt de woordvoerder in het filmpje.

Twaalf mensen en een hond

Sinds ze in Turkije zijn, hebben de Nederlanders twaalf mensen en een hond gered. Vrijdag wist het team nog een 8-jarige jongen levend onder het puin vandaan te halen, 106 uur na de aardbevingen.

Nederlands reddingsteam haalt na 106 uur jongen (8) onder het puin vandaan
0:27
Nederlands reddingsteam haalt na 106 uur jongen (8) onder het puin vandaan

De reddingswerkers reizen maandag eerst naar het militair vliegveld in Adana. Vanaf daar vliegen ze naar een onbekende locatie om te herstellen van "deze emotionele achtbaan en de vele dagen bijna onafgebroken zoek- en reddingsacties met weinig rustmomenten". Donderdag landt het team op Vliegbasis Eindhoven, "om weer thuis met onze familie herenigd te worden", zegt de woordvoerder in de videoboodschap op Twitter. "Het betekent dat we hiermee ruimte maken voor andere hulpinstanties, andere hulporganisaties, die beter passen bij de fase waar we nu in gaan belanden."

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.