Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlands team haalt man, vrouw en twee kinderen levend onder puin vandaan in Turkije

nieuws

15 feb 2023, 11:28

Een Nederlands team heeft dinsdagavond in de Turkse stad Antakya in de regio Hatay nog eens vier mensen levend onder het puin vandaan gehaald. Dat meldt het Nederlandse reddingshondenteam RHWW woensdag vanuit de Turkse stad.

Volgens RHWW zouden de vier slachtoffers sinds de aardbevingen vorige week maandag onder het puin hebben gelegen. Het zou gaan om een vader en zijn zoon, en een moeder en haar dochter. Eerder was nog sprake van drie mannen en een kind.

Immens gebied

Het reddingsteam met 28 hulpverleners en negen honden werkt dag en nacht door in diensten van zes uur. Volgens een woordvoerder van RHWW werd er dinsdagavond druk gezocht, maar verloopt de zoekactie woensdag relatief rustig. "Het gebied is immens groot. We zijn afhankelijk van meldingen die binnenkomen van mensen die iets gezien of gehoord hebben." Er zijn nog meer mensen onder het puin vandaan gehaald maar RHWW kan nog niet bevestigen of ze in leven zijn.

Afgelopen maandag heeft het reddingsteam in dezelfde regio al een 13-jarige meisje levend onder het puin vandaan gehaald na een aanwijzing van de honden. Een lokale bergersploeg, waar het RHWW nauw samen mee werkt, had het meisje gered. Volgens RHWW zijn de reddingen te danken aan de "supersamenwerking" met het Turkse reddingsteam.

Job Kramer van het USAR-team vertelt in onderstaande video over een reddingsactie van een 8-jarige jongen eerder:

Nederlands reddingsteam haalt na 106 uur jongen (8) onder het puin vandaan
0:27
Nederlands reddingsteam haalt na 106 uur jongen (8) onder het puin vandaan

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.