nieuws
21 dec 2022, 16:29
Slagers hebben het druk. Met de feestdagen in het vooruitzicht lopen de bestellingen goed. "Het is echt druk, we hebben niet het idee dat er minder geconsumeerd gaat worden dan andere jaren", zegt Joep Klaver, directeur van de Keurslager. Die organisatie telt 350 slagerijen verspreid over heel Nederland. En de absolute topper gaat natuurlijk zijn: de gourmetschotel. "Op dat vlak komen er nu heel veel bestellingen binnen. Maar dat zien we ook voor mooi, groot luxe vlees, zoals wij dat noemen. Dat zijn de gevulde rollades, de chateaubriands. Ook zien we dat er veel mensen lekker buiten gaan barbecueën", aldus Klaver.
'Gemak' is steeds meer en meer het toverwoord. Klaver: "We zien dat er veel animo is voor kant-en-klare gerechten die zo op tafel kunnen worden gezet. Bijvoorbeeld voorgerechtjes zoals carpaccioschaaltjes en beef tatakischaaltjes; gegrilde biefstuk met Japanse oestersaus eroverheen".
In de voorgaande coronajaren kwamen er volgens hem veel meer bestellingen binnen voor maximaal vier personen. "Maar nu is het weer als vanouds. Misschien dat door de marktomstandigheden en de inflatie mensen wat meer voor het thuis genieten kiezen in plaats van buiten de deur eten. Hoewel ik ook hoor dat de horeca nagenoeg vol zit", aldus de directeur. "Wij hebben in ieder geval het beeld dat er enorm veel lekker thuis uitgepakt gaat worden." ANP
Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.