Terug

Volg Hart van Nederland

Mohammad Oawda wint 25e LeesVertelwedstrijd voor dove en slechthorende kinderen

Mohammad Oawda wint 25e LeesVertelwedstrijd voor dove en slechthorende kinderen

nieuws

23 apr 2022, 23:36

Voorlezen en voorgelezen worden is voor veel ouders en kinderen de normaalste zaak van de wereld. Maar niet voor dove en slechthorende kinderen. Juist voor hen wordt de jaarlijkse LeesVertelwedstrijd georganiseerd in de zoektocht naar de beste dove verhalenverteller, en Mohammad Oawda deed dat het beste van allemaal.

Dit jaar was het Beatrix Theater in Utrecht het decor van de jubileumeditie van de Nationale LeesVertelwedstrijd. Zes leerlingen van verschillende dovenscholen in Nederland vertoonden tijdens de grote finale hun unieke voordacht in vertelkunsten. Niet middels spraak, maar in gebarentaal.

Er werd gestreden om de titel Beste verhalenverteller 2022. Mohammad Oawda wist de titel in de wacht te slepen. Vooraf gaf hij bij Hart van Nederland aan best zenuwachtig te zijn, maar daarvoor ook een truc te hebben. "Ik heb eerst zelf thuis voor de spiegel geoefend," vertelt hij. "Je maakt een beetje een toneelstukje. En als ik op het podium sta, moet ik echt even ontspannen. En mij richten op één punt."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.