Terug

Volg Hart van Nederland

Meerderheid senaat is voor spreidingswet, ook VVD-fractie stemt voor

Meerderheid senaat is voor spreidingswet, ook VVD-fractie stemt voor

nieuws

16 jan 2024, 19:40

De VVD in de Eerste Kamer steunt de spreidingswet. Dat heeft senator Marian Kaljouw in de tweede termijn van het debat gezegd. Met de steun van de liberalen is een meerderheid van de senaat voor de wet. De wet die een eerlijke verdeling van asielzoekers over gemeenten tot doel heeft, kan op 1 februari ingaan. Eerder stemde de VVD-fractie in de Tweede Kamer tegen de spreidingswet.

Van der Burg reageert op clash spreidingswet: 'Het is ingewikkeld'
0:30
Van der Burg reageert op clash spreidingswet: 'Het is ingewikkeld'

"De opgave moeten we eerlijker verdelen", zei Kaljouw. De VVD wil bestuurders in Nederland niet in de steek laten. Een van de redenen om toch voor stemmen, is de wens van gemeenten en provincies om met die wet te kunnen werken.

Reacties

Zo noemt het Rode Kruis het aannemen van de spreidingswet een stap in de goede richting. Zij pleiten voor structurele en humane opvangplekken. Ook VluchtelingenWerk spreekt van een "hoopvolle doorbraak", nu een meerderheid van de Eerste Kamer de spreidingswet steunt. Unicef noemt de steun voor spreidingswet goed nieuws voor vele kinderen.

PVV-voorman Geert Wilders daarentegen is duidelijk niet te spreken over het nieuws. "MIJN HEMEL", schrijft hij op het sociale medium X. Hij is uitgesproken tegenstander van deze wet die is bedoeld om asielzoekers beter over gemeenten te verdelen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.