Terug

Volg Hart van Nederland

Matthijs (9) genas van epilepsie en opent nu collecteweek

Matthijs (9) genas van epilepsie en opent nu collecteweek

nieuws

29 mei 2017, 21:52

In september 2014 kreeg de nu 9-jarige Matthijs plotseling een epileptische aanval. Vele onderzoeken volgden, verschillende medicijnen werden ingezet, maar het effect bleek onvoldoende. Zijn ouders kwamen voor de moeilijkste beslissing uit hun leven te staan: laten we Matthijs opereren of niet? Bij de risicovolle operatie zou zijn linker hersenhelft worden verwijderd en zou de epilepsie moeten verdwijnen. Ze besloten het te doen en de operatie slaagde met vlag en wimpel: Matthijs is nu epilepsievrij. Zowel voor zijn moeder Anne als het jochie zelf was maandag een bijzondere dag. In het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht werd het tweede boek van Anne, over de heftige periode van hun gezin en ziekte van Matthijs, uitgebracht én opende Matthijs samen met zijn neuroloog de collecteweek van het Epilepsie Fonds. Ook zelf gaat hij deze week langs de deuren om zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar epilepsie en de risicovolle ingreep die hij heeft ondergaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.