Terug

Volg Hart van Nederland

Marjan schrijft boek over haar liftavonturen

Marjan schrijft boek over haar liftavonturen

nieuws

3 dec 2017, 22:39

Ruim twee jaar lang lift Marjan Knippenberg elke woensdag van huis naar werk. In gemiddeld zes minuten heeft ze een lift te pakken en op die manier spreekt ze elke week een kwartier lang een compleet vreemde. De verhalen over deze ontmoetingen heeft ze nu gebundeld in het boek: 'In zes minuten wachten op geluk'. Marjan ontmoette 166 vreemden die zo vriendelijk waren om haar een stukje op weg te brengen. Mensen uit alle lagen van de bevolking, mensen buiten haar dagelijkse bubbel, van advocaat tot rioleringsmedewerker, van manager tot vrachtwagenchauffeur, van vluchteling tot docent. "Het is begonnen toen ik een paar jaar eerder met mijn man zomaar voor de lol ging liften. We wilden weten of het nog zou lukken nu we er niet meer zo studentikoos uitzagen. We kregen een lift van een Marokkaanse jongen," vertelt Marjan. "We hadden een leuk en interessant gesprek en ik realiseerde me dat ik normaal nooit Marokkaanse jongens spreek. Ik vroeg of hij wel eens had gelift. Hij zei: 'Je denkt toch zeker niet dat ze mij meenemen?' Ik vond het erg verfrissend om zijn perspectief te horen." Om meer van dit soort ontmoetingen te krijgen, besloot ze om één dag per week naar werk te liften, en weer terug naar huis. In Zes minuten wachten op geluk vertelt ze over 100 van die ontmoetingen en waarom ze daar zo gelukkig van werd. Een aantal van haar liftgevers geeft op hun beurt antwoord op de vraag waar zij gelukkig van worden. Om de parallel met liften door te trekken heeft ze het boek met crowdfunding gefinancierd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.