Terug

Volg Hart van Nederland

Man (32) overleden na aanhouding met stroomstootwapen in Rotterdam: 'Kort hierna werd de arrestant onwel'

Man (32) overleden na aanhouding met stroomstootwapen in Rotterdam: 'Kort hierna werd de arrestant onwel'

nieuws

10 juni 2023, 10:27

Een 32-jarige man die vrijdagavond werd gearresteerd op de 's-Gravenweg in Rotterdam, is overleden. De politie rukte uit na een melding over een persoon in verwarde toestand en heeft de man met een stroomstootwapen onder controle gebracht.

"Kort hierna werd de arrestant onwel", zegt het Openbaar Ministerie.

Agenten kregen rond 23.15 uur de melding dat een man in verwarde toestand op een voertuig gesprongen zou zijn. Na een korte achtervolging is het stroomstootwapen ingezet.

Is het gebruik van een taser door agenten wel een goed idee? Hart van Nederland zocht het uit in deze video:

Is het gebruik van een taser door agenten wel een goed idee?
1:27
Is het gebruik van een taser door agenten wel een goed idee?

De politie heeft hem gereanimeerd, maar het slachtoffer is in de nacht overleden in het ziekenhuis. De Rijksrecherche onderzoekt onder meer of de arrestatie verband houdt met zijn overlijden.

In 2022 waren er meer incidenten waarbij agenten geweld toepasten, in totaal ging het om 33.584 keer tijdens 20.667 incidenten. Dit is vorige maand bekendgemaakt. De politie zei toen dat het grote aantal incidenten rondom verwarde mensen mogelijk een oorzaak hiervan is.

Verward gedrag

Politiechef Frank Paauw, tevens portefeuillehouder conflict- en crisisbeheersing, zei dat het hem zorgen baart dat geweld ingezet moet worden tegen kwetsbare mensen. "De zorg voor hen is doorgaans geen politietaak, aangezien veel mensen met verward gedrag die met de politie in aanraking komen niet of nauwelijks overlastgevend, crimineel of gevaarlijk zijn."

In totaal is vorig jaar 4414 keer een stroomstootwapen gebruikt. Paauw is tevreden met de komst ervan, hij noemde het vorige maand een "waardevolle aanvulling".

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.