Terug

Volg Hart van Nederland

Man op heterdaad betrapt tijdens oplichting van 70-jarige vrouw

Man op heterdaad betrapt tijdens oplichting van 70-jarige vrouw

nieuws

5 juli 2023, 17:24

Een 20-jarige Amsterdammer is op heterdaad betrapt tijdens een poging om een bankpas en sieraden te stelen van een 70-jarige vrouw uit Krabbendijke, meldt de politie.

De oplichter, die zich voordeed als bankmedewerker, wist het vertrouwen van de vrouw te winnen door te wijzen op vermeende fraude op haar bankrekening. Ze moest een programma installeren, maar nadat ze dit had gedaan, merkte ze dat er geld van haar rekening werd afgeschreven door een winkel.

De nep-bankmedewerker informeerde haar dat zijn collega haar bankpas en sieraden zou komen ophalen.

De vrouw vertrouwde dit niet en schakelde een vriendin en de politie in. Toen er later inderdaad een man voor de deur stond, kon hij aangehouden worden door de politie.

Politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk waarschuwt dat oplichters vaak dezelfde werkwijze hanteren, waarbij slachtoffers wordt gevraagd om sieraden in te leveren onder het voorwendsel dat deze veilig worden opgeborgen in een kluis. Door het gebruik van een specifieke code die eerder in de telefoongesprekken werd genoemd, proberen oplichters het vertrouwen van slachtoffers te vergroten.

De politie benadrukt het belang van voorzichtigheid wanneer iemand beweert een bankmedewerker te zijn, aangezien oplichters vaak zeer bedreven zijn in hun methodes. De 20-jarige Amsterdammer is gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij bankpasfraude, terwijl de politie nog andere mogelijke betrokkenen in deze zaak onderzoekt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.