Terug

Volg Hart van Nederland

Man door koeien in het nauw gedreven, valt met hond in water

nieuws

16 mei 2023, 13:02

Een wandeling langs de IJssel bij Deventer eindigde maandagavond in een koe-le ontsnapping voor een man en zijn hond. Het duo werd opgejaagd door een groep nieuwsgierige koeien en zag geen andere uitweg dan een ijskoude duik in de rivier.

De kudde koeien, die rustig graasde in de uiterwaarden, besloot dat zij ook wel even deel wilden uitmaken van zijn wandelrondje. Overmand door het gevoel in het nauw gedreven te worden, zag de man geen andere uitweg dan de IJssel in te springen met zijn viervoeter.

Na een stuk zwemmen in het ijskoude water, klom de man aan wal op een moeilijk te bereiken landtong. Het bange baasje werd opgemerkt door alerte omstanders die zijn hulpgeroep hoorden, en de hulpdiensten werden ingeschakeld.

Onderkoeld

"De watertemperatuur ligt behoorlijk laag in deze tijd van het jaar. Het is zaak om mensen zo snel mogelijk het water uit te krijgen", verklaarde een woordvoerder van de brandweer. Een brandweerboot voer de man en zijn hond naar de jachthaven, waar ambulancepersoneel klaarstond om hen na te kijken. De man, hoewel hij inmiddels veilig aan de kant was, bleek erg onderkoeld.

De hond, mogelijk nog in shock door zijn onverwachte zwemavontuur, werd gevangen door een hondenbegeleider en overgedragen aan de partner van de man.

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.