Terug

Volg Hart van Nederland

We zitten meer dan een maand per jaar op onze smartphone

We zitten meer dan een maand per jaar op onze smartphone

nieuws

26 aug 2019, 10:46

Nederlanders kunnen hun mobiele telefoon maar moeilijk laten liggen. Uit onderzoek blijkt dat we gemiddeld meer dan een maand per jaar op onze smartphone zitten. De mobiele telefoon zien we als een aanwinst voor het leven. Voor meer da de helft van de ondervraagden is de telefoon zelfs onmisbaar, blijkt uit het onderzoek van telecomaanbieder Simyo. Ruim 52 procent van de mensen vindt een smartphone een verrijking van het leven. Met name sociaal contact, navigeren en zelfontwikkeling worden gezien als waardevolle pluspunten.

34 dagen per jaar op telefoon

Nederlanders zitten gemiddeld 34 dagen per jaar op hun mobiele telefoon. Het dagelijkse gemiddelde ligt op 2 uur en 15 minuten. Het smartphonemerk heeft invloed op de schermtijd: Apple-gebruikers zitten dagelijks tien minuten langer op hun telefoon dan gebruikers van andere merken. Ook op basis van geslacht is onderscheid te maken: vrouwen zitten net wat meer op hun smartphone dan mannen. Vrouwen gemiddeld 2 uur en 28 minuten per dag, mannen 2 uur en 7 minuten. . Jongeren onder de dertig jaar kijken het vaakst van iedereen op hun scherm. Zij behalen gemiddeld 3 uur en 21 minuten telefoontijd per dag.

Naar toilet met smartphone

We gebruiken de telefoon de hele dag door. De groep onder de 30 jaar ga naar bed met de smartphone en staat er weer mee op: 61 procent kijkt er voor het slapen gaan op en 35 procent wordt ermee wakker. Een derde van de Nederlanders neemt de telefoon zelfs mee naar het toilet. Een kwart van de mensen vindt dat de telefoon hen socialer maakt. Toch kan het apparaat voor mensen een stoorzender zijn. Vooral tijdens etentjes en in gezelschap is de smartphone geregeld een taboe. Om aan de sleur van de telefoon te ontkomen, nemen sommige mensen maatregelen. Ze zetten bijvoorbeeld hun notificaties uit of bannen de smartphone uit de slaapkamer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.