Terug

Volg Hart van Nederland

LTO verrast kinderen die door boerenprotest schoolreisje moesten missen

nieuws

7 juli 2022, 22:59

Rond de 1.100 kinderen konden in de regio Oost-Nederland eind juni niet op schoolreisje omdat demonstrerende boeren de meeste wegen blokkeerden. Dat was natuurlijk nooit de bedoeling, dus deed LTO Nederland een oproep dat scholen zich konden aanmelden voor een smakelijke compensatie.

Een van de scholen die zich meldde was de Schimmelpenninck van der Oijeschool in Hoevelaken (Gelderland). De kinderen kregen daar donderdagmiddag een leuke traktatie. "22 juni zouden we op schoolreisje gaan, maar toen waren de boerenprotesten dus helaas", zegt Rineke van der Steeg, juf van groep 3.

"De avond daarvoor hebben we de knoop doorgehakt en besloten het niet door te laten gaan, omdat we voorzagen dat het niet goed zou gaan op de snelweg", vervolgt Van der Steeg. "Voor veel kinderen was het een hele grote teleurstelling. Ze waren boos en verdrietig. Dit is een leuk initiatief om het goed te maken."

Schuldgevoel

Harold Zoet, voorzitter van LTO-Noord, hoopt dat de kinderen genieten van de traktatie. "We voelden ons wel schuldig na 22 juni. Wegen liepen dicht met trekkers en auto's. Dit is een van de scholen die niet op schoolreisje kon. Dus hebben we een kleine compensatie aangeboden. We hebben ijsjes geregeld, een springkussen, een trekker die van dichtbij bekeken kan worden en traptrekkers waar ze op kunnen spelen."

Milan, een van de kinderen van de school, heeft het naar zijn zin. "We konden niet op schoolreisje door de boeren. Omdat ze gingen protesteren. Dat vond ik niet leuk, want ik wilde heel graag op schoolreisje. Ik vind het leuk dat ze dit doen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.