Terug

Volg Hart van Nederland

Laatste dag om belastingaangifte te doen, fiscus verwacht drukte

nieuws

30 apr 2023, 08:23

Nederlanders die door de Belastingdienst daartoe opgeroepen zijn kunnen tot en met zondag nog belastingaangifte doen. Op de laatste dag is het traditiegetrouw druk. "Er zijn waarschijnlijk nog veel mensen die hun aangifte op het laatste moment doen of uitstel aanvragen", zegt een woordvoerder van de Belastingdienst.

Zo'n 7 miljoen particulieren en 1,8 miljoen ondernemers kregen eerder een brief met een oproep om aangifte te doen van de inkomstenbelasting. Dit kon vanaf 1 maart. Vrijdagochtend stond de teller al op 9,1 miljoen ontvangen aangiftes. Dat is zo'n 442.000 meer dan vorig jaar rond die tijd en ook al meer dan er uitnodigingen zijn verstuurd. Volgens de zegsman doen er elk jaar ook mensen aangifte die niet verplicht zijn dit te doen. Belastingaangifte kan bijvoorbeeld interessant zijn voor jongeren die een bijbaantje hebben en mogelijk geld terugkrijgen van de fiscus. "Jaarlijks krijgen we zo rond de 10 miljoen aangiftes binnen."

Storingen met DigiD

Helemaal probleemloos verliep het doen van de belastingaangifte op de eerste dag dit jaar overigens niet. Mensen hadden toen moeite met inloggen via DigiD. Het systeem raakte regelmatig overbelast. Het duurde zeker anderhalve dag voordat DigiD-beheerder Logius de storingen volledig had opgelost door de capaciteit geleidelijk te verhogen.

Elk jaar is het weer erg druk begin maart als er belastingaangifte kan worden gedaan. De Belastingdienst vertelde eerder al aan Hart van Nederland dat ze meer mensen inplannen bij de webcare die dagen:

Klachtenregen door storing op site Belastingdienst
1:00
Klachtenregen door storing op site Belastingdienst

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.