Terug

Volg Hart van Nederland

Amerikaanse kustwacht maakt fout: geredde 'Nederlander' blijkt Duitser

Amerikaanse kustwacht maakt fout: geredde 'Nederlander' blijkt Duitser

nieuws

23 aug 2023, 15:13

De 64-jarige man die drie dagen op een onbewoond eiland in de Bahama's heeft doorgebracht, blijkt geen Nederlander maar een Duitser te zijn. Dat bevestigt de Amerikaanse kustwacht aan Hart van Nederland.

De verwarring ontstond door een taalbarrière: het reddingsteam had de term "Deutsch" (Duits in het Duits) verkeerd geïnterpreteerd als "Dutch" (Nederlands in het Engels).

De Amerikaanse Kustwacht biedt haar verontschuldigingen aan voor deze vergissing en erkent dat het nieuws in Nederland breed werd opgepakt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.