Terug

Volg Hart van Nederland

Krijgt John (85) de miljarden pensioenschade vergoed van de Staat? Duizenden mensen kijken mee

nieuws

7 juni 2023, 23:18

Het was een beetje David tegen Goliath woensdagochtend in de rechtbank in Den Haag waar de 85-jarige John Bakker uit Leeuwarden een naar eigen zeggen belangrijke strijd voert tegen de Nederlandse Staat. Hij wil namelijk zijn jarenlange opgelopen pensioenschade van 26.000 euro vergoed te krijgen. Maar gaat dat lukken?

Bakker is er samen met zijn advocaat namelijk van overtuigd dat hij door een fout bij de invoering van de Pensioenwet in 2007 minder pensioen heeft gekregen dan waar hij recht op heeft.

Bakker legt uit waarom hij denkt dat hij recht heeft op duizenden euro's:

Krijgt John (85) de miljarden pensioenschade vergoed van de Staat? Duizenden mensen kijken mee
2:04
Krijgt John (85) de miljarden pensioenschade vergoed van de Staat? Duizenden mensen kijken mee

137 miljard?!

De zitting wordt met heel veel belangstelling gevolgd door de PensioenVoldoen.NL. De stichting bereidt zich in navolging van Bakker voor op een massaclaim namens 85.000 Nederlanders die zich de afgelopen weken bij hen hebben gemeld met dezelfde klacht als de Fries. Mogelijk is het pensioen van miljoenen Nederlanders jarenlang verkeerd vastgesteld. De schadevergoeding kan oplopen tot 137 miljard euro, aldus Bakker.

Jarenlang is er een verkeerde rekenmethode gebruikt voor de pensioenen volgens de Fries. Daarmee zou de staat de Europese richtlijnen niet hebben gevolgd. "De Nederlandse staat had de pensioenrichtlijn moeten toepassen en niet zijn eigen risicovrije rente moeten voorschrijven", zei advocaat Jos Wouters eerder bij Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.