Terug

Volg Hart van Nederland

Kraan blijft dit weekend defecte autobrug Holwert bedienen

Kraan blijft dit weekend defecte autobrug Holwert bedienen

nieuws

3 juni 2023, 12:31

De problemen met de autobrug in de haven van het Friese Holwert zijn nog altijd niet verholpen. De kraan die als noodoplossing is neergezet om de brug te bedienen, blijft in ieder geval dit weekend nog staan, meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Reizigers hebben daardoor geen last van het defect, dat maandagavond leidde tot problemen voor automobilisten op de veerboot van Ameland naar Holwert. Die konden niet van de boot af met hun voertuig en moesten terugkeren naar Ameland.

Bekijk hier de beelden:

Mensen vast op veerboot in Holwert vanwege problemen met autobrug
0:49
Mensen vast op veerboot in Holwert vanwege problemen met autobrug

Onduidelijk

Een grote kraan is eerder deze week naast de brug gezet om hem te kunnen laten zakken. En dat "werkt gewoon", zegt de woordvoerder van Rijkswaterstaat. Wat er precies mankeert aan de brug, is volgens hem onduidelijk. Maandag wordt de situatie opnieuw besproken.

Beeld: Jaring Rispens

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.