Terug

Volg Hart van Nederland

Komst asielzoekers Twentse Albergen pas na de zomer

Komst asielzoekers Twentse Albergen pas na de zomer

nieuws

1 juni 2023, 14:02

Het gaat nog zeker tot na de zomervakantie duren voordat het asielzoekerscentrum in een voormalig hotel in het Twentse Albergen er is. De gemeente Tubbergen heeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) om meer informatie gevraagd rond de aanvraag van een omgevingsvergunning, bevestigt het COA berichtgeving van RTV Oost.

In februari van dit jaar heeft het COA een omgevingsvergunning aangevraagd voor hotel 't Elshuys, dat zij in augustus vorig jaar hebben gekocht. De gemeente Tubbergen werd echter niet betrokken bij de aankoop van het hotel, wat zowel lokaal als landelijk tot verontwaardiging heeft geleid.

Na de bekendmaking van de plannen werd er gedemonstreerd bij het hotel en werd er ook brand gesticht op het terrein:

Brand op terrein 'asielhotel' in Albergen, politie doet onderzoek
0:24
Brand op terrein 'asielhotel' in Albergen, politie doet onderzoek

Geen specifieke datum voor komst asielzoekers

Hoewel de gemeente Tubbergen om meer informatie heeft gevraagd, benadrukt een woordvoerder van het COA dat dit geen vertraging betekent. Volgens hem maakt het verstrekken van extra informatie deel uit van het proces om een omgevingsvergunning te verkrijgen. Bovendien is er nooit een specifieke datum gecommuniceerd waarop de asielzoekers in het voormalige hotel zouden worden gehuisvest. "En dat gaan we nu ook niet doen," voegt hij eraan toe.

Echter, vorig jaar meldde de gemeente wel dat de eerste asielzoekers naar verwachting al in oktober zouden arriveren. Nu blijkt dat bijna een jaar later te zijn. Het hotel zal uiteindelijk plaats bieden aan maximaal 150 asielzoekers en zal voor tien jaar blijven bestaan.

Samenwerking

Het COA en de gemeente Tubbergen werken nauw samen om de benodigde procedures af te ronden en ervoor te zorgen dat het asielzoekerscentrum in Albergen zo spoedig mogelijk operationeel kan worden. Ondertussen blijft het COA de ontwikkelingen op de voet volgen en zal het publiek op de hoogte houden van eventuele verdere updates.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.