Terug

Volg Hart van Nederland

Kerkklok in Venlo nog op wintertijd door vrijwilliger met hoogtevrees

Kerkklok in Venlo nog op wintertijd door vrijwilliger met hoogtevrees

nieuws

8 apr 2022, 16:04

Twee weken geleden ging de zomertijd in en mochten alle klokken weer een uurtje vooruit worden gezet. De Mariakerk in Venlo bleef echter nog gewoon de wintertijd aanduiden. Was men vergeten de kerkklok te verzetten? Nee hoor. De vrijwilliger die twee keer per jaar de kerkklok verzet, durft de torenspits niet meer te beklimmen.

Paul Dullaert van het kerkbestuur vertelt aan Omroep Venlo dat de klok in de toren draait op een oud mechanisme dat twee keer per jaar handmatig moet worden verzet. Normaal gesproken wordt dat gedaan door een vaste vrijwilliger, maar die durft vanwege zijn hoge leeftijd niet meer naar boven, aldus Dullaert tegenover de lokale omroep.

Gelukkig hoeven de Venlonaren niet te wachten tot het ingaan van de wintertijd voor de kerkklok weer de juiste tijd aangeeft. Het kerkbestuur heeft inmiddels een bedrijf ingeschakeld die de klok binnenkort alsnog zal gaan verzetten.

Beeld: Mariakerk Venlo

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.