Terug

Volg Hart van Nederland

Kantoorbaan? Zo zie jij eruit als je 20 jaar zittend werk doet

Kantoorbaan? Zo zie jij eruit als je 20 jaar zittend werk doet

nieuws

18 nov 2019, 18:33

Hoe zie je er als kantoormedewerker over twintig jaar uit als je slecht voor je gezondheid zorgt en de hele dag zittend je werk doet? Nou, ongeveer zoals Emma. Het wassen beeld is ontworpen om mensen bewuster te maken van de slechte omstandigheden waarin velen van ons werken. Emma heeft een bleke huid van het werken in kunstlicht, een bochel door het zitten in de verkeerde positie, rode en bloeddoorlopen ogen van het continu kijken op schermen en eczeem door de grote hoeveelheid stress. De boodschap? Beweeg meer als je een kantoorbaan hebt, voordat het te laat is! Bekijk hier een video van Emma. (Tekst gaat verder onder video) Emma is een creatie van kantoorspecialist Fellowes, die duizend Nederlanders vroeg naar hun kantoorwerk en mogelijkheden tot beweging. Dit zijn de resultaten:

  • De helft van de Nederlanders die in loondienst werkt en een kantoorfunctie heeft, heeft wel eens lichamelijke klachten door het werk (gehad). Dit gaat met name om een pijnlijke rug (50%), een stijve nek (49%), hoofdpijn en pijnlijke schouders.

  • Bijna de helft van de werknemers met lichamelijke klachten door werk heeft zich nog nooit ziek gemeld als gevolg van deze klachten (45%).

  • Eén op de vijf kantoormedewerkers spendeert de hele dag achter zijn bureau (18%). Van dat percentage geeft 65% aan wel behoefte te hebben om meer tijd bij het bureau vandaan door te brengen, maar dit niet te doen omdat er geen tijd voor is.

  • Wanneer kantoormedewerkers hun lichamelijke klachten aan de leidinggevende voorlegden werd de werknemer in ongeveer één op de acht gevallen niet serieus genomen en in ongeveer één op de negen gevallen deed de leidinggevende helemaal niets.

  • Iets meer dan de helft van de Nederlanders in loondienst met een kantoorfunctie heeft de werkgever wel eens gevraagd om de werkomgeving te verbeteren: één op de drie geeft aan dat de werkomgeving verbeterd is, één op de negen dat er niets veranderd is en één op de twaalf dat het verzoek niet serieus werd genomen.

  • Als het gaat om de zorgen voor de fysieke gezondheid van de werknemers krijgt de werkgever een 7,0.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.