Terug

Volg Hart van Nederland

Kankerpatiënt Luca flikt het: de Rotterdamse marathon uitlopen tussen behandelingen door

nieuws

16 apr 2023, 20:29

Luca Marks heeft de marathon van Rotterdam zondag met goed gevolg uitgelopen. Voor de 22-jarige man uit Bergschenhoek is dat een meer dan uitzonderlijke prestatie. Hij ondergaat namelijk behandelingen tegen een kwaadaardige hersentumor.

De tumor wordt in januari bij hem ontdekt en sindsdien zit hij in een medische rollercoaster. Hij ondergaat een heftige operatie en wordt bestraald. Sport houdt hem op de been en hij besluit mee te doen aan de marathon om zo geld op te halen voor het KWF. Ondertussen blijft hij trainen voor de marathon. Tussen de behandelingen door krijgt hij het advies van de artsen om te luisteren naar zijn lichaam, als hij dat doet kan hij de marathon lopen.

Trots

Dat doet hij, en binnen de vijf uur weet hij de 42 kilometer te lopen, samen met zijn vriendin Sophie. Hij komt nog redelijk fit de finish over en is trots. "We hebben rustig aan gedaan. Ik had me voorgenomen om 'm uit te lopen, dat was alles wat ik wilde en dat is gelukt. Het betekent heel veel voor me." Met het uitlopen van de marathon heeft hij een bedrag opgehaald van 50.000 euro voor het goede doel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.