Terug

Volg Hart van Nederland

Kamertje van 17 m2 huren in de Bijlmer? Het kan voor slechts 1200 euro!

Kamertje van 17 m2 huren in de Bijlmer? Het kan voor slechts 1200 euro!

nieuws

8 feb 2023, 10:31

Dat het woningtekort ook tot bizarre verhuurpraktijken leidt, blijkt wel uit een advertentie op Kamernet. Daar staat een kamer van 17 vierkante meter te huur in de Amsterdamse Bijlmer. De vraagprijs voor deze veredelde kastruimte? 1200 euro, plus twee maanden borg.

Voor dat geld krijgt een huurder wél "goede lichttoetreding" en de gehorigheid is minimaal. Plus, de huurder hoeft de woonkamer, de badkamer en het toilet 'slechts' te delen met drie andere bewoners. Ook is de binnenstad niet ver, want het appartement aan de Heesterveld ligt op één minuut lopen van metrostation Bullewijk.

En dan te bedenken dat de Bijlmer ooit is gebouwd als 'stad van de toekomst', met woningen voor een schappelijke prijs.

Peperduur

Deze studentenkamer is zeker niet het eerste voorbeeld van de totaal oververhitte woningmarkt. In het centrum van Amsterdam stond bijvoorbeeld een bunker te koop voor liefst 1,1 miljoen, zoals te zien in de onderstaande reportage van Hart van Nederland.

Peperdure bunker volgens eigenaar 'perfect voor Ali B. of Marco Borsato'
2:17
Peperdure bunker volgens eigenaar 'perfect voor Ali B. of Marco Borsato'

Binnenkijken? Dat kan hier.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.