Terug

Volg Hart van Nederland

Inzamelingsactie voor familie verdronken Abdyrahman (6): 'Voor een mooi afscheid'

nieuws

15 juni 2023, 22:31

De familie van de zesjarige Abdyrahman uit Oss ging woensdag een dagje afkoelen bij de recreatieplas De Lithse Ham, maar dat liep uit op een nachtmerrie. Het jongetje verdween en na een lange zoektocht door familie en politie vonden duikers zijn lichaam donderdag in het water.

Mensen die meeleven met de familie hebben donderdagmiddag een inzamelingsactie opgestart voor de familie van Abdyrahman "zodat de ouders samen met familie een mooi afscheid kunnen geven", staat er bij de inzamelingsactie. Ze hopen 25.000 euro op te halen. Binnen een paar uur is er al ruim 3.000 euro binnen en het bedrag loopt snel op.

De familie van Abdyrahman vluchtte volgens de initiatiefnemers van de actie uit Turkmenistan naar Oekraïne. Toen daar de oorlog uitbrak, vluchtten ze naar Nederland. Ze wonen in een opvang in Oss.

Jongetje kon niet zwemmen

Zijn ouders lieten eerder al aan het Brabants Dagblad weten dat hij niet kon zwemmen. Zijn ouders zaten op het strand terwijl hij speelde in het water en hem uit het oog verloren.

Beeld: Meesters Multimedia/SQ Vision

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.