Terug

Volg Hart van Nederland

In de buitenlucht werken op Outdoor Office Day: 'Fris in de natuur'

In de buitenlucht werken op Outdoor Office Day: 'Fris in de natuur'

nieuws

16 juni 2022, 22:27

Een vergadering in het bos, een wandelende belafspraak of schrijven in de zon: neem jij ook je werk mee naar buiten tijdens Outdoor Office Day? Op verschillende plekken in het land werkte kantoorpersoneel donderdag in de frisse lucht, zo ook in het Haagse Bos.

"We hoeven niet altijd binnen te zitten om ons werk te doen. Wij stimuleren juist om buiten aan het werk te gaan", vertelt Iris Visser van de organisatie achter de Outdoor Office Day aan Hart van Nederland. "Vaak gaan mensen alleen tijdens de pauze even naar buiten met, vaak is dit met een schuldgevoel omdat ze niet te lang weg willen zijn."

'Dit mag van mij vaker'

Dat is absoluut niet nodig, benadrukt Visser. "Onderzoek toont aan dat je productiever bent als je je tussen groen begeeft en frisse lucht inademt." De deelnemers in het Haagse Bos vinden de ervaring vernieuwend, verassend en maken op deze Outdoor Office Day kennis met de mogelijkheden om buiten te werken.

Op een zitzak werkt iemand op haar laptop. "Het bevalt mij heel goed op deze warme dag", vertelt de vrouw. "Dit mag van mij vaker." Een groepje collega's overlegt ondertussen aan een statafel. "Dit is voor herhaling vatbaar", vertelt een van de buitenwerkers. "Het is fris in de natuur. Op het kantoor kan het soms benauwd zijn en juist de zuurstof is goed voor je brein."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.