Terug

Volg Hart van Nederland

Honderden winnaars verdelen miljoenen PostcodeKanjer: 'Lekker op vakantie naar Spanje'

Honderden winnaars verdelen miljoenen PostcodeKanjer: 'Lekker op vakantie naar Spanje'

nieuws

6 jan 2024, 22:45

Het dorp Geldermalsen was sinds 1 januari al in een feeststemming nadat het bekend werd dat de PostcodeKanjer van 58,9 miljoen euro is gevallen op postcode 4191 HB in de Gelderse plaats. De Postcode Loterij maakte op nieuwjaarsdag bekend dat dertien bewoners met loten aan de Koningsweg de grootste prijswinnaars zijn. Zij verdelen samen de helft van de 58,9 miljoen euro. Zaterdagavond werd de tweede helft verdeeld over de rest van de winnaars.

Voor de rest van de inwoners van Geldermalsen bleef het nog even spannend. Zij hoorden zaterdagavond op het wijkfeest wat zij hadden gewonnen.

Hart van Nederland ging 2 januari de straat in om te kijken hoe de kersverse winnaars wakker zijn geworden:

Ongeloof in Geldermalsen na vallen van PostcodeKanjer: 'Het dringt nog niet door'
1:13
Ongeloof in Geldermalsen na vallen van PostcodeKanjer: 'Het dringt nog niet door'

Op reis of verbouwen

Elise en Charles hadden nooit verwacht dat het bedrag zo hoog zou uitvallen. Zij spelen met één lot mee en winnen dus 12.201 euro. Charles' familie komt uit Ghana. "We hebben de familie van Charles al lange tijd niet gezien. Met dit bedrag wordt een bezoek weer mogelijk."

Erna en Nicole spelen beiden mee met een één lot. Op de vraag wat moeder en dochter gaan doen met het gewonnen geld zegt Erna enthousiast: "Lekker uiteten! En het dak van ons tuinhuis repareren. Dat is al drie jaar lek." Nicole vult nog aan: "En een lekkere vakantie naar Spanje of Griekenland"

Voor tweede keer deze week verrast

Gerard en Truus zijn voor de tweede keer deze week ontzettend blij. Op 1 januari won de zus van Gerard al een miljoenenbedrag in de PostcodeKanjer. Zelf spelen zij mee met 1 lot en winnen 12.201 euro. "Na het nieuws van mijn zus, nu ook nog dit mooie bedrag op ons eigen lot. We gaan er in ieder geval een soundbar van kopen." Joost en Ria en Pieter en Els zijn vrienden van elkaar en genieten volop van het feest in Geldermalsen. Joost en Ria spelen mee met twee loten en winnen 24.402 euro: "We gaan in maart emigreren naar Bali. Dit komt dus heel goed uit!". Pieter wint 12.201 euro. Hij is eigenaar van de lokale slagerij en introduceerde eerder deze week al de speciale 'PostcodeKanjer-worst'. "Wij gaan Joost en Ria met de gewonnen prijs gezellig opzoeken in Bali."

Eerdere winnaars

Vorig jaar viel de PostcodeKanjer in het Noord-Hollandse Heemskerk, het jaar daarvoor in het Limburgse Reuver. Eerder op maandag werd bekend dat het lot van de hoofdprijs van 30 miljoen euro van de oudejaarstrekking van de Staatsloterij is verkocht in de Brabantse gemeente Woensdrecht.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.