Terug

Volg Hart van Nederland

Mysterie: duizenden dode visjes aangespoeld op strand Vlissingen

nieuws

25 juni 2023, 16:52

In Vlissingen hoef je je strandstoel niet te verlaten om een visje te vangen, ze liggen er met duizenden op het strand. Waarom er zoveel dode vissen aanspoelen, is nog onduidelijk. Badgasten kijken hun ogen uit.

Vermoedelijk zijn de dode visjes sprotjes, dat zijn kleine harinkjes die in grote scholen leven. Waarom ze in groten getale aanspoelen op het strand tussen het Zeeuwse Nollestrand en Westduin is de vraag.

Opgejaagd

Eerder dit jaar gebeurde hetzelfde, maar dan op het strand van Egmond aan Zee. Uit onderzoek bleek toen dat de visjes waarschijnlijk waren opgejaagd door de horsmakreel, waardoor ze in ondiep water terechtkwamen en massaal aanspoelden op het strand.

Beeld: Provicom

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.