Terug

Volg Hart van Nederland

Honderden demonstranten bouwen kamp op bij Tata Steel: 'Hier 50 procent meer kans op longkanker'

Honderden demonstranten bouwen kamp op bij Tata Steel: 'Hier 50 procent meer kans op longkanker'

nieuws

23 juni 2023, 20:57

Greenpeace pakt zaterdag groot uit met een protest bij Tata Steel in Velsen-Noord. Vrijdag is het tentenkamp naast het staalbedrijf opgebouwd. Hier verblijven de demonstranten tot het protest. Burgemeester Frank Dales van de gemeente Velsen heeft een noodverordening gegeven over het gebied.

De klimaatactivisten willen demonstreren vanwege de gevaarlijke uitstoot. "De gevolgen zijn zichtbaar, in de omgeving van Tata Steel is er 50 procent meer kans op longkanker", geeft Bram Karst van Greenpeace aan. Hij zegt dat Tata Steel niet volledig hoeft te verdwijnen. "Alleen de ziekmakende onderdelen."

In levensgevaar

Hoe het precies eruit gaat zien wil Greenpeace nog niet kwijt. Burgermeester Dales heeft een noodverordening uitgevaardigd voor het gebied. Hij wil daarmee voorkomen dat demonstranten het terrein van Tata Steel betreden. Dit mag niet, want het is privéterrein. De noodverordening betekent dat Greenpeace ook niet het terrein op mag met alternatieve manieren. De burgemeester waarschuwt dat actievoerders 'in levensgevaar kunnen komen' op dit terrein.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.