Terug

Volg Hart van Nederland

Het is de dag van de frikandel, zo variëren Nederlanders met deze snack

Het is de dag van de frikandel, zo variëren Nederlanders met deze snack

nieuws

4 feb 2022, 14:33

Het is vandaag de dag van de frikandel. Al 68 jaar eten wij deze snack en het is verreweg onze favoriet. Zo zouden er jaarlijks zo'n 600 miljoen frikandellen worden gegeten in Nederland. Niet alleen op een broodje of uit de hand, er zijn heel veel variaties met deze veelzijdige snack.

Niet alleen in hoe een frikandel gegeten wordt zijn meerdere variaties. De snack kent inmiddels heel veel bijnamen. Bijvoorbeeld 'berelul', 'doelpaal' of 'een lange met zalf'.

Variaties

Inmiddels zien we ook opvallende variaties voorbijkomen met een frikandel. Wat te denken van een frikandellenvlaai, frikandellenpizza, een loempidel of zelfs een frikandellenburrito.

Voor mensen die van zoetigheid houden is er zelfs een frikandel met stukjes stroopwafel er tussen. Onze snack is er lang niet meer één die alleen met mayonaise, curry en uitjes wordt gegeten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.