Volg Hart van Nederland
Het is de dag van de frikandel, zo variëren Nederlanders met deze snack

Het is de dag van de frikandel, zo variëren Nederlanders met deze snack

nieuws

4 feb 2022, 14:33

Link gekopieerd

Het is vandaag de dag van de frikandel. Al 68 jaar eten wij deze snack en het is verreweg onze favoriet. Zo zouden er jaarlijks zo'n 600 miljoen frikandellen worden gegeten in Nederland. Niet alleen op een broodje of uit de hand, er zijn heel veel variaties met deze veelzijdige snack.

Niet alleen in hoe een frikandel gegeten wordt zijn meerdere variaties. De snack kent inmiddels heel veel bijnamen. Bijvoorbeeld 'berelul', 'doelpaal' of 'een lange met zalf'.

Variaties

Inmiddels zien we ook opvallende variaties voorbijkomen met een frikandel. Wat te denken van een frikandellenvlaai, frikandellenpizza, een loempidel of zelfs een frikandellenburrito.

Voor mensen die van zoetigheid houden is er zelfs een frikandel met stukjes stroopwafel er tussen. Onze snack is er lang niet meer één die alleen met mayonaise, curry en uitjes wordt gegeten.

Ontvang onze nieuwsbrief

Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren. Je kunt je op ieder moment afmelden. Zie voor meer informatie de privacyverklaring.

© 2025 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.