Volg Hart van Nederland
Hagelslag en chocoladepasta in één potje; heerlijk of flater?

Hagelslag en chocoladepasta in één potje; heerlijk of flater?

nieuws

25 jan 2017, 22:14

Link gekopieerd

Het is het resultaat van een uit de hand gelopen weddenschap tussen zijn kleinzoons en opa Henk: hagelpasta. Hagelslag en chocopasta in één potje. Tot nu toe bestond het niet, maar binnenkort is het dan eindelijk te koop. Het ging niet zonder slag of stoot. De reis begon in België, het land van de chocolade, maar daar werd Henk uitgelachen. Probleem is dat de chocopasta meestal met een relatief hoge temperatuur in de potjes komt waardoor de hagelslag meesmelt. Zelfs het Nederlandse onderzoeksinstituut TNO kon hem niet helpen. Uiteindelijk kwam Henk terecht bij Yvon Strooker uit Putten. Zij heeft een kookwinkel en zag het wel zitten om samen met Henk op zoek te gaan naar een recept. Uren van experimenteren, proeven, en proberen leidde uiteindelijk tot succes. Over iets meer dan een maand is het nieuwe broodbeleg te koop in de meeste delicatessenwinkels.

Ontvang onze nieuwsbrief

Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren. Je kunt je op ieder moment afmelden. Zie voor meer informatie de privacyverklaring.

© 2025 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.