Terug

Volg Hart van Nederland

Grote energieleverancier verlaagt tarieven verder en biedt weer vast contract

nieuws

15 mei 2023, 11:11

Particuliere klanten van energiebedrijf Vattenfall met een variabel contract gaan vanaf 1 juli minder betalen voor hun gas en stroom. Het is de tweede keer dit jaar dat het Zweedse bedrijf zijn energietarieven verlaagt. Ook gaat Vattenfall vanaf 1 juni weer vaste prijscontracten aanbieden.

De daling van de variabele tarieven volgt op de verder gedaalde inkoopprijzen voor energie. Klanten betalen per 1 juli 1,33 euro per kubieke meter gas en 0,3892 euro per kilowattuur stroom, inclusief btw en energiebelasting. De tarieven liggen volgens Vattenfall onder het prijsplafond. Klanten ontvangen uiterlijk dertig dagen voor de datum waarop het nieuwe tarief ingaat een persoonlijk bericht over wat het nieuwe variabele tarief voor hen betekent.

Vaste prijscontracten

De nieuwe regels voor opzegvergoedingen vaste prijscontracten gaan in op 1 juni en vanaf dat moment biedt Vattenfall ook weer vaste prijscontracten aan. Klanten kunnen hiermee de prijs voor het leveringstarief voor een of drie jaar vastleggen. Klanten kunnen nu al via de website deelnemen aan de 'vast-variabel check' om informatie te krijgen om zelf te bepalen welk type contract het beste bij hen past.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.