Terug

Volg Hart van Nederland

Groot onderhoud Haringvlietbrug zorgt voor flinke vertraging op omleidingsroutes

nieuws

12 juni 2023, 07:49

Voor de komende acht weken is de veelgebruikte Haringvlietbrug dicht voor groot onderhoud. Door de tijdelijke sluiting van de brug is het al vroeg op de omleidingsroutes. Zo ziet de ANWB dat er maandagochtend al verschillende files ontstaan. Op de A17 van Roosendaal naar Dordrecht staat er rond 07.00 uur al een uur vertraging. Ook op de N57 van en naar Goeree-Overflakkee staat file.

Dat het om die tijd al druk is, maakt dat de ANWB een drukke ochtendspits verwacht in het gebied. Eerder werd al gewaarschuwd dat weggebruikers rekening moeten houden met extra reistijd, die tijdens de spits kan oplopen tot meer dan een uur.

Neem voldoende water mee in de auto

Mensen die verwachten dat ze in een files terechtkomen doen er goed aan om goed voorbereid op weg te gaan. Net als dit weekend wordt het ook vandaag zomers tot tropisch warm. Zo tikt het kwik vandaag op veel plekken de 30 graden aan. In de auto voelt dat al snel nog warmer aan. Neem voldoende water mee in de auto en iets te eten.

Bekijk hier het weerbericht van maandag en de komende dagen:

Weerbericht maandag 12 juni 2023
1:31
Weerbericht maandag 12 juni 2023

Acht weken dicht

De Haringvlietbrug op snelweg A29 is sinds vrijdag acht weken dicht voor groot onderhoud. De afsluiting geldt ook voor de parallelbaan. Wie van of naar Goeree-Overflakkee en Zeeland wil, kan omrijden via de A15 en N57. Van en naar de Hoeksche Waard loopt de omleiding via de A16 en de N217. Weggebruikers hoeven tijdens de afsluiting geen tol te betalen voor de Kiltunnel.

De sluiting van de brug begint vrijdag 9 juni om 22.00 uur en duurt tot 4 augustus om 23.00 uur.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.