Terug

Volg Hart van Nederland

Gevaarlijke darmbacterie in gehaktballen en hamburgers supermarktketen Boni

Gevaarlijke darmbacterie in gehaktballen en hamburgers supermarktketen Boni

nieuws

2 apr 2019, 11:14

In de gebraden gehaktballen en hamburgers van supermarktketen Boni is de gevaarlijke darmbacterie Listeria aangetroffen. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). Het gaat om gebraden ballen gehakt met ui (streepjescode: 8716528997112), naturel gehaktballen (streepjescode: 8716528997082) en gegaarde hamburgers (streepjescode: 2368425). Alle producten die vanaf 1 januari tot en met 3 maart zijn verkocht, worden terug geroepen.

Voedselvergiftiging

Listeria is een bacterie die voedselvergiftiging kan veroorzaken. Gezonde mensen hebben meestal weinig last van een besmetting. Het is vooral gevaarlijk voor zwangeren, baby's en ouderen met een verminderde afweer. In Nederland worden jaarlijks 45 tot 60 personen ziek van deze bacterie, van wie zo'n vijftien tot twintig mensen overlijden. Lees ook: Aldi haalt per direct alle Hollandse kant- en klaarmaaltijden uit de schappen De belangrijkste symptomen zijn overgeven, buikkrampen, diarree, hoofdpijn en koorts. Lees ook: Supermarktketens waarschuwen voor gevaarlijke gehaktballen Vorige week waarschuwden DEEN Supermarkten, Jan Linders en Hoogvliet ook al voor besmettingen van etenswaren met Listeria. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.