Terug

Volg Hart van Nederland

Gemeente Leeuwarden plaatst permanente afvalbak op invalidenparkeerplaats: 'Moeilijk parkeren zo'

Gemeente Leeuwarden plaatst permanente afvalbak op invalidenparkeerplaats: 'Moeilijk parkeren zo'

nieuws

13 mei 2023, 16:19

De gemeente Leeuwarden heeft een afvalcontainer neergezet op een invalideparkeerplaats. Tot schrik van inwoner Anneke, die in een rolstoel zit. "Nu deze parkeerplaats weg is, wordt het nog moeilijker om te parkeren", vertelt ze aan Hart van Nederland.

De ondergrondse papiercontainer staat op het Beursplein, vlak bij de binnenstad van Leeuwarden. "Ik moet met de auto naar het centrum, want de batterij van mijn rolstoel kan niet zover", vertelt Anneke.

'Ze doen er gewoon niets mee'

Het baart haar zorgen dat er nu nog minder gehandicaptenparkeerplaatsen zijn. "Ze zijn schaars in het centrum van Leeuwarden. Zo'n parkeerplaats krijg je niet zomaar meer terug. Hier moeten ze echt wat aan doen."

Anneke heeft al meerdere keren geklaagd bij de gemeente. "Maar ze doen er gewoon niets mee." De gemeente Leeuwarden was zaterdag niet bereikbaar voor commentaar.

Het aanvragen van een vergunning voor een invalideparkeerplaats gaat niet altijd goed. Adnan en Beyhan uit Den Haag kregen geen parkeervergunning voor hun zwaar gehandicapte zoon:

Ouders gehandicapte Abdullah krijgen maar geen vergunning voor invalidenparkeerplek
2:06
Ouders gehandicapte Abdullah krijgen maar geen vergunning voor invalidenparkeerplek

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.