Terug

Volg Hart van Nederland

Niet thuis als je pakketje wordt bezorgd? Geen briefje van PostNL meer in je brievenbus

Niet thuis als je pakketje wordt bezorgd? Geen briefje van PostNL meer in je brievenbus

nieuws

8 apr 2022, 11:36

PostNL gaat stoppen met het achterlaten van briefjes als een pakketbezorger voor een dichte deur staat. Vanaf 1 juli word je alleen nog via e-mail of de app geïnformeerd hierover. PostNL zegt dat het jaarlijks 70.000 kilo papier scheelt.

Pakketbezorgers van PostNL staat in negen procent van de tijd bij een huis waar de ontvanger niet thuis is. Meestal stoppen ze dan een briefje in de bus waarop staat dat het pakket bij bijvoorbeeld de buren ligt, maar daar komt nu dus een einde aan. In mei vorig jaar waarschuwde PostNL ontvangers van pakketten in sommige gevallen ook al via app of mail.

Bespaart tijd en papier

Naast papier, verwacht PostNL ook tijd te besparen door het papieren briefje af te schaffen. Het bedrijf denkt ook dat mensen die een pakketje hebben besteld het fijner vinden om via e-mail of de app informatie te krijgen, omdat die actueler is.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.