Terug

Volg Hart van Nederland

Frank klaar met levenswerk: leer alles over 's Neerlandse dorpen, gemeenten, streken EN provincies

nieuws

8 aug 2019, 21:00

10 jaar is Frank er mee bezig geweest: een website over alle buurtschappen, dorpen, gemeenten, streken en provincies in Nederland. En nu is de site eindelijk compleet! Het begon allemaal door een andere hobby: Frank verzamelde ansichtkaarten van plaatsen in Nederland en kwam plaatsnamen tegen die hij helemaal niet kende. Daar moet ik meer over weten, dacht hij, en dus ging hij erheen voor onderzoek. Met als resultaat allemaal geinige weetjes over de meest onbekende plekken van Nederland. Eerst schreef hij boeken over zijn ontdekkingen, maar uiteindelijk besloot hij dat iedereen recht had op deze feitjes en weetjes. Dat resulteerde in een 10-jarig project: plaatsengids.nl. Het doel ervan: zorgen dat buurtschappen en vergeten dorpjes op de kaart komen te staan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.