Terug

Volg Hart van Nederland

FNV roept op om niet te gaan shoppen bij winkels waar wordt gestaakt

nieuws

23 dec 2022, 11:04

Vakbond FNV mensen op om niet te gaan shoppen bij winkels waar gestaakt wordt. Volgens voorzitter Tuur Elzinga moet het winkelend publiek de werknemers van onder meer Bijenkorf en Etos steunen "in hun strijd voor waardering en een leefbaar loon".

"Steeds meer mensen in de winkelstraat staan op. Eerst bij de Bijenkorf, nu ook bij Etos en het rommelt op meer plaatsen, ook bij de HEMA en de ANWB-winkels wordt de onrust steeds groter", stelt de vakbondsvoorzitter. Volgens hem worden aandeelhouders "slapend rijk" en medewerkers "werkend arm". Het winkelend publiek kan daarom helpen door niet te gaan shoppen, maar bijvoorbeeld langs te gaan bij een demonstratie, aldus Elzinga.

Verschillende stakingen gepland

Het FNV laat aan Hart van Nederland weten dat winkelmedewerkers nog niet eerder zo massaal opkomen voor betere cao-loon in Nederland: "De personeelsstakingen van met name de Bijenkorf zijn op- en af al sinds september aan de gang. Winkelmedewerkers hebben één van de laagste lonen in Nederland terwijl mega investeerders met een vetpot zitten."

In aanloop naar Kerstmis zijn verschillende stakingen gepland voor een hoger loon en betere arbeidsvoorwaarden, onder meer door personeel van de Bijenkorf en Etos.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.