Terug

Volg Hart van Nederland

Ex-voetbalinternational Fernando Ricksen 'praat' weer

nieuws

10 sep 2018, 23:04

Ex-voetbalinternational Fernando Ricksen kan sinds kort weer praten. Via een spraakcomputer die hij met zijn ogen bestuurt kan hij weer verbaal communiceren. Ricksen lijdt al vijf jaar aan de slopende ziekte ALS. Dankzij de hulp van een Nederlands bedrijf en die van de schrijver van zijn autobiografie heeft hij de Zweedse spraakcomputer Tobii Dynafox 5 in bruikleen gekregen. Ton Krijnen, medewerker van rdg Kompagne, heeft de computer een maand geleden persoonlijk bij hem geïnstalleerd. "Ik wil iedereen bedanken voor de liefde en steun op mijn verjaardag. Bedankt voor de energie," vertelt Ricksen via de spraakcomputer. Lees ook: Standbeeld Fernando Ricksen onthuld Ricksen heeft gedurende zijn voetbalcarrière talrijke sportieve hoogtepunten beleefd met de clubs Fortuna Sittard, Glasgow Rangers, AZ Alkmaar, Zenith St. Petersburg en het Nederlands Elftal. Zijn ziekte maakte een eind aan zijn droom om ooit hoofdtrainer te worden van zijn jeugdliefde Fortuna Sittard.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.