Terug

Volg Hart van Nederland

Elektrische auto na laden bij laadpaal laten staan? 95 euro boete

Elektrische auto na laden bij laadpaal laten staan? 95 euro boete

nieuws

11 apr 2022, 21:37

Wie zijn opgeladen elektrische auto laat staan bij een laadpaal riskeert een boete van 95 euro. Als de accu van de auto opgeladen is, moet de bestuurder het voertuig direct weghalen en niet aan de laadpaal laten staan. Dat heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden maandag bepaald.

Een eigenaar van een elektrische auto had bezwaar aangetekend tegen een boete van 95 euro die hij in 2020 kreeg toen hij in Noordwijk zijn voertuig twee uur lang opgeladen bij een laadpaal had laten staan. Een controleur van de gemeente schreef de boete uit toen hij zag dat de auto er al twee uur stond, terwijl het lampje op de laadpaal aangaf dat de accu vol was. Volgens de gemeente Noordwijk is het langdurig bezet houden van een parkeerplek met laadpaal niet toegestaan.

Accu vol? Verplaats de auto

De automobilist vocht zijn boete aan, maar kreeg van het hof dus geen gelijk. De rechter oordeelde dat de automobilist zijn voertuig had moeten verplaatsen toen de accu vol was. Volgens het hof geeft de laadpaal in de regel zelf de verwachte laadtijd aan en bovendien had de bestuurder zelf ook een berekening kunnen maken hoelang het opladen zou duren.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.