Terug

Volg Hart van Nederland

Duizenden Rotterdammers willen eieren gooien naar superjacht Amazon-baas Bezos

nieuws

4 feb 2022, 09:18

De ontmanteling van de monumentale Rotterdamse brug De Hef voor het jacht van Amazon-baas Jeffrey Bezos is volgens veel Rotterdammers een slecht idee. Zo'n slecht idee dat vierduizend inwoners van de stad van plan zijn eieren te gaan gooien naar het jacht wanneer deze klaar is.

De actie is opgezet door Pablo Strörmann. Op Facebook roept hij alle Rotterdammers op een doosje "rotte" eieren mee te nemen. "Laten we die massaal naar Jeff's superjacht gooien als deze in Rotterdam door De Hef vaart", schrijft hij.

'Megalomane miljardair'

"Rotterdam is uit het puin opgebouwd door de Rotterdammers, en dat halen we niet zomaar uit elkaar voor het fallussymbool van een megalomane miljardair", verklaart hij. "Niet zonder slag of stoot!"

Het eieren gooien is een ludiek idee, wat niet al te serieus moet worden genomen als je het Strörmann vraagt. "Ik wil natuurlijk niet mensen oproepen tot gigantische orde verstoringen", legt hij uit aan Hart van Nederland. "Voor mij is het een geintje geweest, en ik denk voor heel veel mensen ook."

De Hef

Het middenstuk van de iconische brug kan omhoog tot 46 meter, te laag voor het nieuwe jacht van Bezos. Daarom moet het middenstuk van de Koningshavenbrug - zoals hij echt heet - worden verwijderd.

Volgens een woordvoerder van Stadsbeheer is de gemeente Rotterdam akkoord gegaan met de ontmanteling. Een woordvoerder van Burgemeester Ahmed Aboutaleb liet donderdag echter weten nog geen vergunning binnen te hebben gekregen voor het verwijderen van het middenstuk van de brug.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.