Terug

Volg Hart van Nederland

Eerste Zeeuwse mosselen boven water met duikboot

nieuws

1 aug 2018, 17:34

Op woensdag 1 augustus heeft in Yerseke de officiële start plaatsgevonden van het nieuwe seizoen van de Zeeuwse bodemcultuurmosselen. De Nederlandse onderzeeboot Drebbel heeft de nieuwe oogst op spectaculaire wijze boven water gebracht. De Zeeuwse mosselen uit de Oosterschelde en Waddenzee zijn dit jaar vier weken later rijp dan voorgaande seizoenen. De reden hiervoor is onbekend. De mossel is en blijft een natuurproduct.

Natuurproduct

Het is een natuurproduct, aldus Addy Risseeuw, voorman van de Zeeuwse mosselkwekers. ''De ene keer word je al vroeg in het seizoen blij verrast met een mossel van uitzonderlijke kwaliteit, zoals twee jaar geleden. Dit jaar is dat later. Het is en blijft gissen naar de reden. Is het de winter die langer aanhield? Niemand die het weet.'' https://twitter.com/MarleenHVNL/status/1024611280206942209 Op een drooggevallen zandplaat lieten ongeveer honderd liefhebbers zich de nieuwe oogst goed smaken. Het zijn goed gevulde mosselen, constateerde Nico van Zandvoort van de Nederlandse Mosselveiling.

Export

De meeste mosselen gaan naar de zuiderburen. De Belgen nemen 65 procent van de totale afzet voor hun rekening. Frankrijk en Duitsland volgen op plaats twee en drie. In Nederland groeit de consumptie van mosselen, aldus de Nederlandse Mosselveiling.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.