nieuws
30 mrt 2018, 22:09
Vier keer per jaar wordt hij uitgereikt: de Transzoen. Een prijs voor de werkgever die het beste zorgt voor zijn transgender werknemers. De eerste Transzoen van 2018 gaat naar Miranda van Tussenbroek van restaurant ‘t Zusje Eindhoven. Zij en haar man zorgde ervoor dat souschef, Yves Funcke, volledig zichzelf kon zijn. De 21-jarige Yves werkt sinds 2,5 jaar bij restaurant ‘t Zusje Eindhoven. Toen hij er begon wist hij nog niet helemaal of hij een volledige transitie wilde. “Ik heb wel tientallen keren met Yves hierover gepraat”, vertelt Miranda. “Ik heb hem constant gezegd dat wij achter hem staan en als vangnet dienen. Ik denk dat dat hem ook een beetje geholpen heeft om het aan zijn ouders te vertellen.” “Ik ben gewoon ontzettend dankbaar voor alles wat Miranda gedaan heeft”, vertelt Yves. “Ik vond het heel moeilijk om te vertellen wat ik wilde en Miranda en haar man hebben mij altijd opgevangen.” Sinds een half jaar heeft Yves hormoontherapie die hij de rest van zijn leven moet blijven doen. In een half jaar hoopt hij ook zijn borstoperatie te hebben. “Mijn ouders hebben vroeger altijd gezegd dat ze een jongen zouden krijgen. Het grappige is dat ze dat nu dus ook hebben.”
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.