Terug

Volg Hart van Nederland

Eenzaam in de zomer? De Luisterlijn maakt graag een praatje

nieuws

28 juli 2019, 20:22

De familie is in het buitenland, de buren op vakantie en de sportvereniging is dicht... en dan voel je je misschien wel alleen. Een praatje kunnen maken is dan wel zo prettig. Maar niet iedereen heeft iemand om tegenaan te kunnen kletsen. Gelukkig is er dan De Luisterlijn. De Luisterlijn, een speciaal in het leven geroepen telefoonnummer waarop eenzame mensen kunnen bellen. De telefoon staat er roodgloeiend, het is topdrukte in de zomer. Veel van de bellers die contact opnemen hebben een gebrek aan vrienden, familie of buren om zich heen. En willen wel graag tegen iemand aan kunnen kletsen, al is het maar voor even.

De stem aan de andere kant van de luisterlijn

'Luisterhelden'. Zo noemt de organisatie de vrijwilligers die de telefoon opnemen. Er zijn er maar liefst 1200, die in wisseldiensten 24 uur per dag klaarzitten om de telefoon op te nemen. Vorige maand is er ruim 35.000 gebeld. Liesbeth Lopes-Cardozo is zo'n 'luisterheld' en werkzaam in Hilversum. Deze avond werkt ze vier uur, van 19.00 uur tot 23.00 uur. En dat doet ze iedere week, eens per maand een nachtdienst. "Soms zeggen mensen dat gewoon; 'u bent de eerste stem die ik hoor vandaag', soms zelfs wel de eerste stem in 3 dagen", vertelt Liesbeth. "Bij sommigen hoor je tussen de regels door dat mensen eenzaam zijn, of ze vertellen dan dat hun kinderen op vakantie zijn. Wilt u zelf bellen met De Luisterlijn? Dat kan via 0900 - 07 67. Chatten kan ook, via de website. Alles mag - uiteraard - anoniem.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.