Volg Hart van Nederland

Een week zonder suiker tijdens de Nationale Suiker Challenge

nieuws

19 nov 2018, 22:53

Link gekopieerd

Zonder dat we het doorhebben eten we veel meer suiker dan goed voor ons is. Daarmee lopen we een hoger risico op Diabetes type 2. Het Diabetes Fonds begint daarom maandagochtend de Nationale Suiker Challenge, om voor deelnemers inzichtelijk te maken hoeveel toegevoegde suikers ze eigenlijk binnen krijgen. In bewerkte voedingsproducten, zoals sauzen, soepen, zuivel met smaakjes, ontbijtproducten, vruchtensappen en frisdranken zitten namelijk bergen suikerklontjes. Deelnemers kunnen tijdens de Suiker Challenge online een week lang aangeven welke etenswaren ze nuttigen. Van elk product wordt aangegeven hoeveel toegevoegde suikers er in zitten.

'Suiker op zich is niet slecht'

De bedoeling is om een week lang zo min mogelijk van deze toegevoegde suikers binnen te krijgen. Maar, zo zegt het Diabetes Fonds, "suiker op zich is niet slecht voor je. In veel producten, zoals groenten en fruit, zitten van nature suikers. En die heeft het menselijk lichaam ook nodig. Het gaat ons vooral om de extra suikers die in producten zitten die door voedselproducenten worden gemaakt."

Ontvang onze nieuwsbrief

Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren. Je kunt je op ieder moment afmelden. Zie voor meer informatie de privacyverklaring.

© 2025 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.