Terug

Volg Hart van Nederland

Een week zonder suiker tijdens de Nationale Suiker Challenge

nieuws

19 nov 2018, 22:53

Zonder dat we het doorhebben eten we veel meer suiker dan goed voor ons is. Daarmee lopen we een hoger risico op Diabetes type 2. Het Diabetes Fonds begint daarom maandagochtend de Nationale Suiker Challenge, om voor deelnemers inzichtelijk te maken hoeveel toegevoegde suikers ze eigenlijk binnen krijgen. In bewerkte voedingsproducten, zoals sauzen, soepen, zuivel met smaakjes, ontbijtproducten, vruchtensappen en frisdranken zitten namelijk bergen suikerklontjes. Deelnemers kunnen tijdens de Suiker Challenge online een week lang aangeven welke etenswaren ze nuttigen. Van elk product wordt aangegeven hoeveel toegevoegde suikers er in zitten.

'Suiker op zich is niet slecht'

De bedoeling is om een week lang zo min mogelijk van deze toegevoegde suikers binnen te krijgen. Maar, zo zegt het Diabetes Fonds, "suiker op zich is niet slecht voor je. In veel producten, zoals groenten en fruit, zitten van nature suikers. En die heeft het menselijk lichaam ook nodig. Het gaat ons vooral om de extra suikers die in producten zitten die door voedselproducenten worden gemaakt."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.