Terug

Volg Hart van Nederland

Van oud plastic een auto maken; Edwin kan het wel

Van oud plastic een auto maken; Edwin kan het wel

nieuws

20 sep 2017, 21:34

Het Centraal Planbureau (CPB) brengt woensdag een rapport naar buiten dat het huidige systeem voor het inzamelen van plastic nauwelijks winst oplevert voor het milieu. "Daar kan ik me echt  boos om maken!", zegt Edwin ter Velde. Edwin en zijn team aan vrijwilligers maken onder andere van champignon bakjes bouwstenen voor een solar auto. Waarmee ze ook nog naar Antarctica willen. "Om te laten zien: plastic kan je waardevol maken, ook als je het hebt weggegooid". De bedoeling is dat de wagen volgend jaar de expeditie voor Clean2Antarctica gaat volbrengen en een route kan volbrengen op de zuidpool. In het najaar begint de expeditie met een zeiltocht met 200 jongeren richting Zuid Argentinië waar zij de sleutel overhandigen voor de Solar Voyager die de expeditie naar de zuidpool voort zal zetten. Samen met deze jongeren werken zij aan oplossingen voor een afvalvrije toekomst en laten ze zien wat er allemaal mogelijk is. Volg hun facebook voor alle ontwikkelingen van deze ontdekkingstocht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.