Terug

Volg Hart van Nederland

Drukte op spoor Amsterdam door werkzaamheden en concerten Beyoncé

Drukte op spoor Amsterdam door werkzaamheden en concerten Beyoncé

nieuws

17 juni 2023, 07:35

Vanwege werkzaamheden rond Amsterdam Centraal en twee uitverkochte concerten van Beyoncé in de Johan Cruijff ArenA wordt dit weekend drukte en vertraging verwacht op het spoor. NS waarschuwt dat reizigers rekening moeten houden met extra reistijd en concertorganisator Mojo waarschuwt concertbezoekers voor treinproblemen.

Vanwege de werkzaamheden aan het spoor rijden er geen treinen tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Bijlmer ArenA en tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem. Reizigers wordt aangeraden per trein naar station Duivendrecht te reizen of gebruik te maken van de metro. Tussen Sloterdijk en Haarlem worden bussen ingezet.

Wissels en sporen weggehaald

ProRail laat weten dat onder meer wissels en sporen worden weggehaald om de perrons tussen sporen 7 en 8 te kunnen verlengen. Ook is er groot onderhoud nodig aan de wissels en aan de bovenleiding bij de Dijksgracht. De aangepaste dienstregeling geldt tot de nacht van zondag op maandag, tot ongeveer 02.00 uur.

Concertgangers in Amsterdam hadden de laatste tijd vaker problemen met de trein. Vorig weekend strandden veel bezoekers van een concert van Harry Styles in Amsterdam nadat een storing bij ProRail het treinverkeer rond de hoofdstad plat had gelegd.

Honderden mensen die na het concert geen vervoer terug hadden of voor wie het te lang duurde voordat zij werden opgehaald, werden tijdelijk opgevangen in de Ziggo Dome:

Ziggo Dome vangt honderden concertgangers Harry Styles op na treinstoring
0:54
Ziggo Dome vangt honderden concertgangers Harry Styles op na treinstoring

In september stopten geen treinen op Bijlmer ArenA tijdens uitverkochte concerten in de Ziggo Dome (Kensington) en AFAS Live (Yade Lauren), vanwege de drukte rond de Grand Prix in Zandvoort.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.