nieuws
16 mei 2018, 22:47
Een vegetarische biefstuk die eruitziet en smaakt zoals een echt stukje vlees. De makers van deze plantaardige biefstuk noemen het een 'wereldprimeur' en ‘de heilige graal in de vleesvervangingsindustrie’ en hij wordt gemaakt in Holten. Vanwege de structuur van biefstuk is het lastig een plantaardig product te maken dat bijna niet te onderscheiden is van echt vlees. Vivera ontwikkelde de biefstuk de afgelopen anderhalf jaar in het geheim en laat weten dat de vleesvervanger in juni in Nederland te koop is. Deze maand ligt de 'steak' al in 400 vestigingen van de Britste supermarkt Tesco. Lees ook: 'Maak vlees onaantrekkelijk door hoge prijzen' Onderzoekers van de Wageningen Universiteit zijn in samenwerking met een aantal grote bedrijven al een aantal jaren bezig met de ontwikkeling van een plantaardige biefstuk. Zij zijn verrast dat Vivera in het geheim deze biefstuk heeft ontwikkeld en dat de biefstuk zelfs al wordt geproduceerd. Sterrenkok Erik Mönnink was bij de ontwikkeling van de plantaardige biefstuk betrokken en laat mensen het verschil proeven tussen 'echt' en 'nep'. Foto: Vivera
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.