nieuws
29 apr 2018, 18:37
Ook als de allerlaatste mensen zijn overleden die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt, mag Dodenherdenking niet worden afgeschaft. Slechts weinig Nederlanders vinden dat de herdenking minder betekenis heeft naarmate die oorlog verder achter ons ligt. Ruim driekwart is het oneens met de stelling dat de herdenking uiteindelijk mag worden afgeschaft. Een en ander blijkt uit onderzoeken die het Nationaal Comité 4 en 5 mei naar buiten heeft gebracht. Bijna acht op de tien houden tijdens de herdenking daadwerkelijk twee minuten stilte. Een kwart van de Nederlanders herdenkt op 4 mei álle slachtoffers uit de hele wereld van álle oorlogen. De Tweede Wereldoorlog wordt door Nederlanders het vaakst genoemd als wordt gevraagd naar de belangrijkste historische gebeurtenis, vaker dan recentere gebeurtenissen zoals de aanslagen van 11 september 2001 en de val van de Berlijnse muur. De gegevens komen uit het Doelgroepenonderzoek (uitgevoerd door Motivaction en de Universiteit Utrecht samen met onder meer het NIOD) en uit het jaarlijkse Nationaal Vrijheidsonderzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. ANP
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.